Professionele data recovery

Er zijn veel data recovery-diensten die kunnen worden opgeroepen om te helpen bij het herstel van uw verloren gegevens. Het is altijd handig om een beetje kennis van uw computer systeem te hebben, omdat dit u helpt de beschrijving van het probleem op adequate wijze te vertellen aan de klantenservice van het data recovery bedrijf. Op hun beurt kunnen zij, u zo veel mogelijk specifieke informatie geven over uw probleem. Als een schijf van uw computer werd geformatteerd of per ongeluk data verwijderd werd door een virus of een menselijke fout, kan een data recovery service u helpen om uw gegevens terug te krijgen en de oorspronkelijke instellingen van de computer te herstellen.

Data recovery is gedefinieerd als het proces waarbij de verloren gegane gegevens worden teruggewonnen uit een beschadigde of besmette harde schijf of een ander stuk van de computer of elektronische apparatuur. Professionele data recovery diensten vandaag de dag maken vaak gebruik van speciale software en apparatuur voor data recovery van de verloren gegevens van personal computers, zakelijke computersystemen, mobiele telefoons, Blackberry's, en alle andere elektronische systemen voor de opslag van vitale informatie. Er zijn ook gevallen waarin de gegevens gewoon verdwijnen zonder duidelijke reden. De software is bedoeld om in dit soort gevallen de gegevens weer normaal te krijgen.

In geval van mechanische defecte harde schijven dan zal software in elk geval niet helpen. Een mechanische defecte harde schijf is onder andere te herkennen aan een tikkend of schrappend geluid. Dan is het noodzakelijk de computer onmiddellijk uit te zetten om verdere beschadigingen te voorkomen. Het beste is dan ook om niet zelf de schijf te openen voor reparatie, als u niet beschikt over de kennis en apparatuur.

Professionele data recovery bedrijven beschikken over een speciale cleanroom class 100 waarin de harde schijf kan worden onderzocht en gerepareerd. Nadat de harde schijf is gerepareerd kan er een kopie van de data worden gemaakt om zodoende de data veilig stellen. Een data recovery bedrijf, dat beschikt over deze apparatuur en specialistische kennis, is RSE Data Recovery.
Zij kunnen u verder helpen in geval van dataverlies.

1 opmerking:

Hardeschijfdokter zei

Het kan iedereen overkomen: plotseling kun je bestanden op je PC of laptop niet meer openen of, nog erger, de harde schijf is niet meer zichtbaar. Ga dan niet zelf met allerlei (gratis) recovery software aan de slag, want dat maakt veelal het probleem alleen maar erger, met als gevolg dat u uw gegevens echt kwijt bent. Stuur liever de harde schijf naar de Hardeschijfdokter voor een gratis analyse. In bijna alle gevallen kan de Hardeschijfdokter uw ogenschijnlijk verloren gegane gegevens terughalen. En mocht het onverhoopt toch niet lukken: no cure, no pay! Dus ga naar www.hardeschijfdokter.nl voor meer informatie en tarieven over data recovery.