7 stappen voor het uitvoeren van een Windows-data recovery

In de geautomatiseerde wereld, kan data recovery-software een hoop goed doen. Ik ben er zeker van dat we allemaal momenten, waarin we per ongeluk belangrijke bestanden hebben gewist, of wanneer een virus het hele computersysteem ontregelde, met de paniek die erbij hoort, hebben ervaren.

Ook zijn er veel horrorverhalen in onze wereld als het gaat om het terughalen van deze gegevens. In tal van situaties, wanneer er gegevens verloren gaan als gevolg van harde schijf problemen, is het bijna kritiek om de schijf niet weer te laten booten.

Zijn er veel mensen die software gebruiken om data te recoveren?

Veel mensen maken gebruik van software voor het terugvorderen van hun gegevens. Doordat het een lang recovery proces is, kan er meer schade aan de gegevens ontstaan. Om dit te voorkomen, zijn hier zeven stappen voor het uitvoeren van een Windows data recovery.

Wat zijn deze 7 stappen? Deze zijn:

1) Zet de computer uit en zoek een andere computer waarop Windows 2000, XP of Vista is geïnstalleerd. Download dan de recovery software op de tweede computer, en verwijder uit de andere computer de harde schijf. Maar voordat u dat doet, is het een goed idee om een kopie van uw hele schijf, met disk imaging software, te maken. Doe dit voordat u besluit op deze harde schijf te gaan werken. Installeer deze harde schijf op de tweede computer als een data-schijf.

Er zijn kansen dat uw schijf nooit meer op uw computer zal werken. De procedure die u zo gaat leren, zal helpen voorkomen dat u belangrijke gegevens verliest zonder het te weten. Verkeerde of slechte software kan de oorzaak zijn van, wat genoemd wordt, "feather" schade aan uw schijf.

U kunt dit zien als een gedefragmenteerd bestand, dat niet goed samengevoegd kan worden. De recovery-software zal proberen dit wel samen te voegen en daarbij andere gegevens overschrijven, zoals de MFT. In extreme gevallen kan (een deel van) de service area worden overschreven. In het laatste geval zal het zeer moeilijk worden de data nog te recoveren en heb je specialistische apparatuur nodig (zoals een PC-3000). De schade is als een “feather duster” uitgesmeerd over de schijf, en daar gekomen waar het de meeste schade aanricht.

2) Een laptop harde schijf kan worden aangesloten op uw desktop computer met een adapter. Als u een goedkope data recovery wilt hebben omdat uw recovery software niet werkt met USB, maar je bent in staat om gebruik te maken van IDE, dan heeft u alleen maar een 44 tot 40 pin IDE adapter nodig.

3) Gebruik het data recovery programma om uw Windows data recovery uit te voeren op de tweede computer. Zet onmiddellijk uw computer uit als u slechts een computer gebruikt. Met de vorige stap van uw Windows data recovery, bent u nog steeds aan de gang om de harde schijf van de computer te verwijderen.

4) En installeer dan een nieuwe schijf, ook Windows opnieuw installeren en gebruik uw recovery software. Neem gewoon deze veiligheidsmaatregelen, want het kost tijd voor het verwerken van het programma wat daardoor meer schade kan veroorzaken. Dus wees voorzichtig hiermee.

Als de schijf meer beschadigd raakt, kan het herstel proces vrijwel onmogelijk worden. De software doet waar het is voor gemaakt, maar als u het kunt permitteren, breng dan de harddisk naar een professionele data recovery service.

5) Gebruik dan de recovery software voor het terugvorderen van de gegevens naar uw nieuwe harde schijf. Maar wees er zeker van dat de Windows "check disk" utility-programma niet probeert de schijf te herstellen wanneer het wordt opgestart.

6) Zorg dat u alle gegevens volledig herstelt. Als u wilt dat uw Windows data recovery zo goed mogelijk verloopt, is het zeker belangrijk dat u voor bescherming van uw bestanden zorgt.

7) Ter bescherming van uw bestand, als u eenmaal de recovery software hebt gedownload en geïnstalleerd op uw computer, kunt u het programma gebruiken om te zoeken naar bestanden die u niet kunt vinden en ze recoveren naar een andere schijf op uw computer.

Wat zijn de items die u nodig heeft?

USB externe schijf, memory stick, en een netwerk-gedeelde map zijn enkele items die u kunt gebruiken voor het opslaan van uw bestanden.

Kortom, het uitvoeren van een Windows data recovery is eenvoudig en makkelijk te doen, mits je weet hoe dat te moet. Ik denk dat met de juiste tools en wat oefening, u elke vorm van een Windows data recovery met gemak kunt uitvoeren.

Geen opmerkingen: