Corrupt access database recovery

Access-databases zijn de meest gemakkelijke databases die kunnen worden beschadigd. Meestal treedt er een fout op in het binaire filesysteem van een database wat resulteert in een onbruikbare database. De .Mdb database corruptie is veel voorkomend, klein en over het algemeen onbekend bij de gebruiker. De gebruiker komt hier uiteindelijk achter wanneer de corruptie erger is geworden.

De meest voorkomende oorzaken van de corrupte access databases zijn: hardwarefouten, software crashes, JET-software-crash, multi-user toegang, inefficiënte database-ontwerpen, virusaanvallen, wachtwoord beveiligingen, onverwachte systeem uitschakelingen en stroomstoringen.

U kunt absoluut voorkomen dat de toegang tot databases wordt beschadigd door het volgen van een aantal eenvoudige maatregelen;

Maak een back-up van het corrupte bestand - zo snel mogelijk en voordat u een eventuele recovery uitvoert op het beschadigde bestand.

Herstel de database van de eerdere back-ups - Regelmatige back-ups moeten worden uitgevoerd om potentiële problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door database corruptie.

Gebruik de ingebouwde “Compact en Reparatie” functie - Net als andere MS Office programma’s (Word, Excel ..) heeft MS Access ook een nuttige ingebouwde functie en die heet “Compact en Reparatie”. Om toegang te krijgen tot de functie;

1. Open de nieuwe database
Opmerking: Het is niet noodzakelijk om een nieuwe database te openen, deze functie kan worden geraadpleegd, zelfs als er geen database is geopend.
2. Klik in het menu Extra en kies Database Utilities> Compact en Reparatie Database optie.
3. Het Database Compact dialoogvenster wordt weergegeven, selecteer dan hetjuiste. Mdb-bestand en klik op de knop Compact.
4. De corrupte Access-database zal worden gerepareerd.
Opmerking: Wees voorzichtig met het uitvoeren van een recovery door middel van deze methode omdat deze recovery procedure het soms kan verslechteren. Maak daarom altijd eerst een back-up van het corrupte bestand vóór het toepassen van deze methode.

Gebruik van MS Jet compacte Utility
JetComp.exe is ontwikkeld om kleine beschadigingen te repareren van de Access-databases. Deze methode van recovery geeft veel meer zekerheid dan de ingebouwde Compact en Reparatie functie van MS Access.

Importeer tabellen in de nieuwe Database
U kunt een nieuwe database creëren en alle gegevens en tabellen importeren door de uitvoering van verschillende methoden:
1. Met behulp van de “Import Wizard” om alle tabel structuren over te sturen de nieuwe database.
2. Handmatig recreëren van de tabel in de nieuwe database via “SQL en VB codering”

Stuur het bestand naar een Database Recovery bedrijf
Als in de praktijk alle bovengenoemde maatregelen een niet bepaald bevredigend resultaat geven, dan kunt u uw bestand (en) sturen naar een Access-database reparatie bedrijf zoals RSE Data Recovery.

RSE Data Recovery kan de MS Access database wederopbouwen en bestanden herstellen die volledig beschadigd zijn. RSE Data Recovery herstelt het beschadigde bestand en creëert een kopie van het originele bestand als een sjabloon voor het herstel van de verloren database structuur. De ingenieurs herstellen daadwerkelijk de verloren tabellen en data structuren, memo gegevens, OLE data, tabel relaties, oorspronkelijke data formaat, wachtwoord beschermde databases en zet MDE database files om naar MDB database files.

RSE Data Recovery is de marktleider op het gebied van data recovery-diensten; waaronder harddisk recovery, file repair, file recovery, database recovery, backup recovery en e-mail recovery. Het bedrijf levert technologische en geavanceerde data recovery-diensten. RSE Data Recovery herstelt ondermeer; Windows (95, 98, ME, NT, 2000, 2003, XP), Apple Macintosh, Linux, Novell, Unix-besturingssysteem en FAT, NTFS, NTFS5, HFS, HFS +, NWFS, JLS, EXT2, EXT3 bestandssystemen.

Geen opmerkingen: