Het vermijden van data recovery

Als u een hoop werk heeft opgeslagen op uw harde schijf dan is het van essentieel belang ervoor te zorgen dat het veilig is en dat u het risico van verlies minimaliseert.

Iedereen die een lange e-mail heeft geschreven en vervolgens probeerde te versturen, om er daarna achter te komen dat de e-mail niet is verzonden of opgeslagen en het opnieuw geschreven moest worden, weet wat voor frustratie dit kan veroorzaken. Stel u eens voor dat uw hele harde schijf crasht en alle data met zich meeneemt...

Natuurlijk kunt u heel vaak de bestanden terughalen door gebruik te maken van ofwel een data recovery service, of data recovery software, maar beide van deze opties kunnen zowel tijdrovend en duur zijn. Het is veel beter om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen voordat het probleem zich voordoet, dan te moeten zoeken naar een effectieve vorm van data recovery met de hoop de data van al uw harde werk weer terug te kunnen krijgen.

Automatische back-ups

Er zijn verschillende manieren om regelmatig en effectief een back-up van uw werk te maken, wat dan zou moeten helpen om data recovery te voorkomen, in het geval van een crash of een virus. Een van de beste manieren om data recovery te voorkomen is door automatische back-ups te maken. Dit betekent dat de inhoud van de harde schijf automatisch wordt geback-uped op vaste tijden. Als je data verloren gaat, dan is de meeste, zo niet alle data bewaard.

Een van de belangrijkste problemen bij het maken van handmatige back-ups is, is niet alleen het herinneren om te doen, maar ook daadwerkelijk het gedaan te krijgen als u druk bent. Het lijkt steeds belangrijker om het werk af te maken, dan om een back-up te maken van het werk dat u al hebt gedaan. Dat is de reden waarom geautomatiseerde back-ups een van de beste data recovery vermijd strategieƫn is die je kunt hebben.

Het is handig om nog een back-up op een externe host locatie te hebben, zodat als er een brand of een andere catastrofe ontstaat, u uw data recovery-strategie klaar hebt liggen. Zelfs als de hele computer verloren is gegaan, dan kunt u nog steeds uw gegevens herstellen via de back-up hosting en uw werk downloaden op een nieuwe computer.

Hoewel het misschien op dit moment onbelangrijk lijkt te zijn, is een goede data recovery back-up een van de belangrijkste aspecten voor uw bedrijf, omdat dit het verschil kan betekenen tussen het bewaren van al het werk of ten onder gaan door het verlies ervan.

Geen opmerkingen: