Advies over het maken van een laptop data backup en het koelen van de harde schijf

Er kan geen misverstand bestaan over het feit dat meer dan een miljoen laptops zijn gestolen in de loop der jaren alleen al Europa. Elke keer dat er een laptop wordt gestolen, is de kans groot dat het niet zal worden teruggevonden. Als er geen back-up is van de informatie, dan zal de eigenaar worden achtergelaten zonder laptop - maar wat nog vervelender is - geen data.

Het enige nadeel van laptops is het feit dat ze niet zoveel opslag-of veiligheidsmaatregelen bieden als een desktop PC. Desktop computers hebben veel meer kracht en kunnen dingen doen (inclusief back-ups maken) in een fractie van de tijd.

De eenvoudigste en snelste manier om een backup van je laptop data te maken is, door gebruik te maken van een online backup dienst. Afhankelijk van uw verbinding met het internet, kan het van enkele minuten tot enkele uren duren om een back-up te maken. Hoewel het tijd in beslag neemt, heeft u naderhand wel de tevredenheid dat uw gegevens er zijn als er iets moet gebeuren.

Koeling van de harde schijf

Om verschillende redenen, is de opslag van data een zeer belangrijk onderdeel van een computer. Deze dagen, doen computers veel meer dan ze ooit hebben gedaan in het verleden. Van bedrijfsgegevens tot familie foto's, de opslag is de ideale manier om documenten te bewaren op uw computer. De meest populaire methode van opslag is de harde schijf, hetgeen waar we allemaal op rekenen voor het veilig behouden van onze gegevens.

Een gebied dat te lijden heeft van oververhitting van de harde schijf zijn de platters, de magnetische media. Een platter zorgt voor de uitlezing van de gegevens in de gehele harde schijf. Platters zijn gemaakt van optisch glas, aluminium, of keramiek en gewoonlijk bedekt met een laag magnetisch materiaal. Zodra de harde schijf begint op te warmen, zullen de platters beginnen met uitzetten, wat zorgt voor veranderingen in hun grootte. Wanneer dit gebeurt, zal het magnetische oppervlak van de platters worden vernietigd, hetgeen resulteert in een verlies van gegevens. Als de fysieke ruimte van de platters zijn beschadigd, zal het resulteren in onleesbare sectoren.

Om te voorkomen dat uw harde schijf oververhit raakt, moet u er altijd voor zorgen dat de schijf goed wordt gekoeld en dat er goed geventileerd is. U kunt altijd extra fans en koelers kopen, die voor een verbetering van de ventilatie en de luchtstroom in uw computer zorgen. U kunt fans en koelers kopen tegen betaalbare prijzen, waardoor ze een ideale investering vormen voor bescherming van uw harde schijf of harde schijven.

Geen opmerkingen: