3 dingen die je niet hoort bij de verkoop van data opslag apparaten

Bij het vergelijken van verschillende soorten data storage devices, zul je zeker lezen en horen over alle geweldige dingen die het product te bieden heeft. Maar hoe zit het met de keerzijde van elk type mediadrager? Optische schijven, tape media en schijf opslag, hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen die je nodig hebt om te evalueren, alvorens een beslissing te nemen over welk soort data backup-strategie te implementeren.

# 1 Levensduur van de gegevens:
In de meeste gevallen, kunt u lezen over hoeveel opslagruimte een bepaald type mediadrager biedt, maar zelden zal u lezen over hoe lang de gegevens zullen meegaan. De meeste mensen gaan ervan uit, dat als ze een keer de data hebben opgeslagen, het voor altijd veilig is. De gegevens die zijn opgeslagen op optische schijven, tape media, en harde schijven hebben elk houdbaarheid afhankelijk van het type media, het merk van het opslagapparaat, en hoe er mee wordt omgegaan.

Alleen maar omdat een type media een kortere levensduur heeft dan een ander betekent niet dat je die niet moet kiezen. Het is echter essentieel om te weten wat de levensverwachting is, zodat u deze kunt implementeren in een sluitende procedure voor recopying de gegevens op regelmatige tijdstippen. Het is belangrijker om te kiezen voor een dataopslag type dat past bij uw bedrijfsprocessen dan die het langst zal duren.

# 2 Potentieel voor Data Failure:
Het hele punt van een data back-up, is om de data beschikbaar te hebben wanneer het ondenkbare gebeurt. Maar wat als het er niet is wanneer u het nodig heeft? Optische schijven, tape media, en opslag op de schijf hebben allemaal hun eigen aanvaardbare en verwachte groeipercentages van fouten. Volgens sommige statistieken, heeft disk opslag op een geschatte Mean Time Before Failure (MTBF) een rating van 600.000-1.000.000 uur, terwijl tape media een MTBF heeft van ongeveer 400.000 tot 500.000 uur.

Nogmaals, alleen omdat de ene soort van data opslag een grotere kans op een fout heeft dan een ander, betekent niet dat het niet de juiste optie is voor uw bedrijf. Immers, een fout bij iedere 1.000.000 uur of een fout bij de 600.000 uur is nog steeds een fout. De logische aanpak ervoor is te zorgen dat er een systeem is om fouten op te vangen en te repareren. Het is meer van belang te informeren naar een specifiek product zijn failure backup strategie dan alleen een besluit te nemen op grond van het failure (fout) percentage.

# 3 Lengte van tijd om gegevens te herstellen:
Wanneer de gegevens verloren zijn gegaan, gebeurt de recovery van de systemen en de gegevens niet onmiddellijk. Optische schijven, tape media, en schijf opslag kennen elk verschillende processen en verschillende lengtes van tijd om te data te kunnen herstellen. Het is van essentieel belang om de kosten van downtime te berekenen voor uw bedrijf. Hoeveel geld u verliest voor elk uur dat u uw systemen down zijn? Hoeveel downtime kan u zich veroorloven?

U zal de keuze voor uw data-opslag apparaat niet alleen op deze factor willen maken, maar het moet wel een groot deel van uw overweging zijn. Hoewel schijf opslag alles kan ondersteunen en vrij snel opereert, kan het lang niet zoveel gegevens opslaan als tape media. U moet mogelijk een combinatie van meerdere types van data-opslag apparatuur gebruiken voor verschillende soorten data.

Objectief Advies
Het is belangrijk om te zoeken naar een objectief advies over deze kwesties bij de keuze van uw data-opslag-oplossing. Als u uw eigen onderzoek begint naar een van deze onderwerpen, vindt u bij elk van deze zaken vaak vurige debatten tussen voorstanders in verschillende industrieƫn. Niet verrassend is dat de cijfers zeer uiteenlopen, afhankelijk van wie ze publiceert.

Om de meest objectieve informatie te verkrijgen, over de juiste data-opslag-oplossing voor uw bedrijf, is een Value Added Reseller een slimme optie. Dit zijn opgeleide verkopers die een breed scala aan mediadragers en merken aanbieden tezamen met een gratis consult. Op deze manier krijgt u niet alleen een logisch en onbevooroordeeld advies, maar ook een data back-up strategie die volledig is aangepast voor uw bedrijf.

Geen opmerkingen: