3 stappen om het probleem te verhelpen

Wanneer heb je data recovery hulp nodig?

Er zullen momenten zijn dat u net het verkeerde bestand verwijderd of u data verliest wanneer de computer op de een of andere manier stroom verliest. Maar, hoe zit het dan in het geval dat de harde schijf kapot gaat? Wat in de wereld kan je dan nog doen om de verloren gegane gegevens te herstellen?

Er zijn verschillende dingen die u zal willen doen om de gegevens terug te halen. Gelukkig zijn de huidige computers vaak krachtige hulpmiddelen die een aantal handige strategieën hebben voor het voorkomen en herstellen van deze problemen.

Stap 1: Bepaal wat er is gebeurd. Als u een foutmelding vindt op uw scherm, noteer deze dan. Dat is namelijk een aanwijzing van wat er gebeurd is. Mogelijk moet u contact opnemen met uw provider om toegang te krijgen tot hulp. Als uw data weg is, en u kunt het niet vinden in uw prullenbak, houd dan bij van wat er is gebeurd.

Stap 2: Probeer uw herstel-systeem. De meeste computers hebben tegenwoordig een back-up systeem die hetgeen zal redden waarmee u bezig bent áls u er mee aan het werken was op dat moment. Dat kan handig zijn bij het verstrekken van de hulp die u nodig heeft bij het vinden van bestanden die zomaar zijn verloren.

Stap 3: Als deze dingen niet voldoende helpen om ook maar enkele van de verloren gegevens te herstellen, nadat u een harde schijf crash heeft gehad, is het van essentieel belang gebruik te maken van een professioneel data recovery bedrijf om te helpen bij het herstellen van de gegevens. Dit kan vrij duur zijn, maar het kan bijdragen aan het herstel van gegevens die veel meer waard zijn dan hetgeen wat je moet betalen.

Zelfs met data recovery software en de beste computer technici, kan niet alles met succes worden gerecoverd. Er is niets anders wat je hier mee kan, dan er van leren en de volgende keer alle data op uw computer te kopiëren op een verwisselbare schijf voor een back-up. Denk daarbij wel aan om dit ten minste wekelijks te doen als de computer gebruikt wordt voor vrij veel dataopslag, anders is maandelijkse voldoende.

Geen opmerkingen: