Top 10 Disaster Recovery Tips

Uit onderzoek blijkt dat de meeste bedrijven getroffen worden door een catastrofische gebeurtenis, zonder een ramp dataherstel plan te hebben. Ga uit van de werkzaamheden binnen twee jaar. Zelfs een basis disaster recovery plan zal de kansen op dataherstel doen stijgen.

Disaster Recovery (Ramp Dataherstel) Tips:

1. Bewaar uw systeem wachtwoorden op ten minste twee afzonderlijke veilige locaties. Slechts een ervan in hetzelfde gebouw als uw IT-apparatuur. Ten minste twee medewerkers moeten toegang hebben tot deze codes.

2. Documenteer, documenteer, documenteer! Zorg ervoor dat het hele proces om uw bedrijf weer in de lucht te krijgen, is vastgelegd en de locaties omvat van het systeem en andere kritische harde schijven. Zorg ervoor dat de belangrijkste medewerkers zijn vertrouwd met deze disks.

3. Tot stand brengen van een geautomatiseerd systeem om belangrijk personeel op de hoogte te kunnen brengen van de ramp. Deze medewerkers moeten grondig worden opgeleid zodat zij fundamentele ramp herstel / back-up taken zonder toezicht kunnen uitvoeren. Mogelijk kunt u dit doen via een overeenkomst met een derde dienstverlener.

4. Oefen uw disaster recovery plan op kwartaalbasis of vaker. Dit slijpt niet alleen de vaardigheden van uw disaster recovery team, maar het zal ook nieuwe medewerkers vertrouwd maken met de procedure, en het zorgt ervoor dat uw disaster recovery strategie wordt bijgewerkt door de onthulling van eventuele problemen met nieuwe apparatuur of software.

5. Ongeacht hoe goed uw disaster recovery plan is, het kan geen data terugvorderen als u verwaarloost een back-up op te slaan. Zorg ervoor dat er een routine is om regelmatig een data back-up te maken, en verzeker u ervan dat dit wordt gedaan.
Met behulp van ten minste een RAID-niveau 5 (RAID Level 10, indien het budget dit toelaat) kunt u ervoor zorgen dat de dubbele data een hoge fouttolerantie heeft. Bouw zo veel mogelijk redundantie in uw systeem voor het verwijderen van enkele punten van mislukking. Dit omvat een multi-path data route naar het systeem, zodat u nog steeds toegang heeft tot uw data als een pad niet meer werkt.

6. Regel alvast reserveonderdelen door extra harde schijven in het systeem te plaatsen, of in ieder geval fysiek aanwezig in dezelfde ruimte als de opslag van uw systeem.

7. Een tape-archief strategie is van cruciaal belang. Tapes die op dagelijkse basis gebruikt worden, moeten om de zes tot negen maanden vervangen worden om verslechtering te voorkomen - back-ups hebben geen nut als zij niet kunnen worden gerecoverd. Andere tapes moeten worden vervangen op een regelmatige basis en gebaseerd op de frequentie van gebruik. De mogelijkheid om een back-up op een andere locatie op te slaan, is bijna elke prijs waard! Een brandvrije kluis is geen alternatief voor een off-site locatie.

8. Neem de beste, langst leven, de meest ononderbroken stroomtoevoer die u kunt krijgen. Zorg er ook voor dat u een extra batterij back-up heeft voor de inhoud van het cachegeheugen.

9. Verwaarloos uzelf niet te beschermen tegen willekeurige diefstal, vandalisme en kwaadaardigheid van een werknemer, ze kunnen net zo rampzalig zijn als iets anders. Zorg er op zijn minst voor dat de deur naar uw data / serverruimte is vergrendeld, dag en nacht.

10. Een automatisch sluitende branddeur naar de data / serverruimte houdt vuur en rook uit de ruimte voor een verrassend lange tijd.

Voorkomende fouten in Disaster Recovery plannen.

De meeste disaster recovery plannen die falen, doen dat door het ontbreken van data back-ups, het ontbreken van regelmatige oefeningen, of het ontbreken van documenten.

Een eenvoudig maar gedocumenteerd plan met recente back-ups en geoefend personeel zal beter werken, dan laat een plotselinge regeling te moeten treffen op een van deze punten.

Geen opmerkingen: