Geschiedenis van de Floppy Disk Drive

Heel lang geleden, voordat computer data recovery ooit een belangrijk punt van zorg was, werden de floppy disk drives ingevoerd als een alleen-lezen-apparaat voor de grote IBM-mainframes.

Ze waren zeer groot en deze 8 inch diskettes gebruikte slechts een kant om data op te slaan, én hadden een opslagcapaciteit van minder dan 100 kilobyte. In 1973 hadden zij een capaciteit van 250 kilobyte en werd lezen / schrijven mogelijk. Deze diskettes werden een model voor vele jaren.

Uiteindelijk, pasten er meer gegevens op de diskettes en kon een betrouwbare opslag gemaakt worden aan beide kanten. In 1976, Shugart en Wang Laboratories werkten samen aan een nieuwe opzet voor de floppy disk en drive. Met 65% reductie in grootte, kon de 5 1/4 "drive gebruikt worden in desktopcomputers en zelfs draagbare computers.

Dubbelzijdige floppy’s

floppy'sNa een aantal jaren van verbetering en ontwikkeling, werden deze floppy disks de bekende dubbelzijdige floppy’s. Met een "dubbele dichtheid " geformatteerde capaciteit van ongeveer 1,2 MB - waar de meesten van ons vertrouwd mee zijn.

De 3,5 inch floppy drive en diskette werd geïntroduceerd door Sony in 1980. Hoewel er ook vele andere soorten, maten en concurrenten waren, richtte de industrie zich op het 3,5 inch formaat dat nu gestandaardiseerd en vervaardigd werd door vele bedrijven. De huidige standaard 3,5 inch diskettes zijn in het bezit van een geformatteerde capaciteit van 1,44 MB. Ze gebruiken nog steeds dezelfde fundamentele technologie van de tweede generatie 8 inch drives.

De personal computer natuurlijk, was de reden dat ontwerpers de omvang en de kosten van de diskettes omlaag moesten brengen. Voor de pc-markt, werden lage kosten en massa-productie de orders van de dag. De floppy disk werd de standaard methode om gegevens uit te wisselen tussen pc's en het opslaan van kleine hoeveelheden gegevens buiten de harde schijf.

De ondergang van de floppy

Vandaag, CD's, DVD's, verwisselbare USB-sticks en draagbare harde schijven hebben het het gebied overgenomen van data-opslag, overdracht en uitwisseling. Sommige computers hebben zelfs geen drives voor floppy disks meer. Plus, het feit dat slechts een kleine hoeveelheid data past op een floppy, heeft daarom een rol gespeeld bij het ter ziele gaan van de floppy disk.

Tegenwoordig wisselen mensen grote hoeveelheden data uit en hebben tevens de noodzaak om dat te doen. Hopelijk, zullen de toekomstige middelen van gegevensuitwisseling, de incidenten van computer data recovery eveneens verminderen.

Geen opmerkingen: