RAID Data Recovery

RAID staat voor Redundant Array of Inexpensive Disks. Deze technologie is meestal een betrouwbare opslag optie voor computer gebruikers en heeft een betere lees / schrijf snelheid versus enkele drive servers. Als een schijf kapot gaat, hebben zij ook een betere fout tolerantie en meestal, superieure bescherming van gegevens. Maar er zijn momenten waarop je zou kunnen worden geconfronteerd met een raid data recovery situatie.

Waarom zijn deze systemen zo ideaal voor databescherming?
Ze bieden de mogelijkheid gegevens te schrijven naar meerdere harde schijven, zodat een eventueel falen van een schijf in de array niet resulteert in het verlies van data. Dit heeft tot gevolg dat veel bedrijven vertrouwen op een RAID-systeem voor kritieke gegevens, zoals financiële informatie en business-systeem gegevens zoals e-mails, database-applicatie data, etc.

raid system Hoewel RAID-systemen doorgaans veiliger zijn dan andere opslagmedia, zijn deze systemen nog steeds gevoelig voor totale systeem storingen . Hoe? Meerdere schijven kunnen gelijktijdig problemen ervaren. En het probleem met dit soort kwesties van dataverlies is dat bedrijven tot een plotseling stop kunnen komen, omdat de data opgeslagen op de RAID-array voor het bedrijfsleven meestal van cruciaal belang is. En dat is een groot probleem.

Geschiedenis

Het RAID principe was ontwikkeld aan de UC Berkeley door de onderzoekers, David A. Patterson, Garth Gibson, en Randy H. Katz.
Zij werkten aan de productie van prototypes voor vijf niveaus van deze vormen van opslag-systemen. Hun ideeën hebben de basis gevormd en de ontstaansgeschiedenis van de huidige complexe RAID-opslagsystemen.

Wat waren de doelen van deze onderzoekers?
Het bieden van betere prestaties, opslag betrouwbaarheid en recovery, en schaalbaarheid. Het begrip redundantie die werkzaam zijn in dit soort systemen is bijzonder. Het helpt de data te herstellen als een disk in het systeem kapot gaat. Maar geen nood - als een schijf off-line is, de RAID controller kaarten kunnen data blijven lezen en schrijven op de andere harddisks.

Niveaus

Niveau 0 omvat, wat wordt genoemd, data striping. Dit principe slaat de blokken van elk bestand op meerdere schijven op, maar er is geen redundantie. Dit is prima voor de prestaties, maar het is zwak op het punt van fouttolerantie.
Met de collectie van de schijven in een RAID Level 0, is data parallel toegankelijk vanaf verschillende schijven. Waarom? Dit type array heeft de data georganiseerd in ‘strepen’ over meerdere harde schijven.

Niveau 1 biedt een ingenieus idee – disk mirroring. Met dit concept, wordt de data geschreven op twee dubbele schijven op hetzelfde moment. Als een van de harde schijven kapot gaat, kan het RAID-systeem overschakelen naar de andere harde schijf zonder enig verlies van data of service.
RAID 1 verbetert de prestaties van het lezen, maar de verbeterde prestaties en de ‘fault tolerance’ zijn ten koste van de beschikbare capaciteit op de harde schijven.

Niveau 5. Van alle niveaus wordt niveau 5 het meest toegepast. Het bevat data striping op het byte-niveau en ook stripe foutcorrectie informatie die drastisch de prestaties verbeteren en helpt bij de recovery van de verloren data als een enkele schijf kapot gaat.

raid 5 configuratie
RAID Data Recovery

RAID recovery services kunnen kapotte RAID’s repareren. Laat het niet toe dat uw eigen IT-team het RAID systeem probeert te repareren, door zich te beroepen op de oorspronkelijke configuratie, of de gedocumenteerde administratieve procedures.

Dwing een RAID-controller ook niet in een bepaalde configuratie. Dit kan leiden tot nog grotere schade aan uw gegevens. Data recovery specialisten stellen de RAID configuratie handmatig vast. Dit doen ze door te kijken naar alle sectoren van de gegevens over alle schijven in een systeem, om ze daarna weer in elkaar te kunnen zetten.

De oorspronkelijke configuratie kan gebreken hebben. Wetende dat het zorgt voor de wederopbouw van gedistribueerde data blokken, schijf volgorde en data symmetrie, totdat het is hersteld. Specialisten kunnen zelfs werken aan dit soort systemen als de originele harde schijf gefaald heeft door de virtuele reconstructie van de RAID.

Een voordeel van RAID data recovery is het vermogen om de meest recente bestanden terug te krijgen en de meest recente back-ups. Dit is belangrijk om te weten, omdat RAIDs vaak de data met de hoogste waarde opslaan.

Geen opmerkingen: