In 3 Stappen uw Backup oplossing

Data back-up - Een eenvoudige 3 stappen gids voor het kiezen van de beste back-up oplossing.

Als u langere tijd heeft geprobeerd om erachter te komen wat de beste oplossing is voor uw computer’s data back-up, dan weet u hoe frustrerend het kan zijn om gericht te blijven zoeken.

Het lijkt erop dat iedere andere website u in een miljoen verschillende richtingen trekt, en vaker wel dan niet blijft u gefrustreerd achter, omdat u niet dichter bij het antwoord van een back-up oplossing bent gekomen.

In dit artikel vindt u een zeer eenvoudige, rechttoe rechtaan stap-voor-stap benadering om te voorkomen dat u gefrustreerd raakt en u tevens helpt bij het vinden van de perfecte data back-up oplossing die voldoet aan uw wensen.

1. Bepaal het belang en de waarde van de gegevens waarvan u een back-up wilt maken.

Dit is een cruciale eerste stap als je niet te veel wilt betalen voor een dienst die je niet echt nodig hebt. Ik ben er zeker van dat iemand al heeft geprobeerd u een € 300 per maand data back-up plan te verkopen, en ik vertel u erbij dat dit voor 99,9% van de gemiddelde computergebruiker veel te hoog is geprijsd.

Zoek uit hoeveel van alle gegevens op de computer de moeite waard is voor u, zowel financieel en emotioneel. Ik weet dat ik foto's op mijn computer heb staan waarvan ik absoluut zeker weet dat mijn hart gebroken zal zijn als er ooit iets met hen gebeurd.

Correct invullen van deze eerste stap is waarschijnlijk de grootste hindernis om te overwinnen.

2. Zoek uit hoeveel u per maand kan uitgeven voor uw back-up.

Op basis van het getal waar u in de eerste stap op uit kwam, en ook op basis van hoeveel ruimte u nog in uw budget heeft, kunt u erachter komen hoeveel u in staat bent per maand uit te geven voor een data back-up service provider.

Als je echt helemaal niets van enige waarde op uw computer heeft, zou een gewone CD backup voldoende zijn. Echter, dit is het enige geval waarin ik een back-up methode als deze aanraad.

Voor degenen die hebben besloten dat zij wel enkele mooie waardevolle dingen op hun computer hebben staan, is de beste optie om op een andere locatie een back-up van de data te maken. Voor deze methode, moet u een maandelijkse abonnement van een aanbieder aanschaffen. Dit kan een paar euro’s tot enkele honderden euro’s per maand kosten. Bedenk echter wel dat u het vaak meer kost als al uw data verloren gaat.

Een back-up service van rond de 30 per maand, is uit mijn ervaring, meer dan voldoende voor de behoeften die de meeste computergebruikers zullen hebben. Een typisch kenmerk in deze prijsklasse is een automatische back-up, wat gelijk de zorg ontneemt van het vergeten om een back-up van uw computer data te maken.

3. Kijk voor speciale aanbiedingen die er worden aangeboden.

Dit is het gedeelte waar u de stap neemt om tot een aankoop te gaan van een back-up plan. U zult zien dat de meeste deskundigen deze data backup methode aanbevelen, dus het is echt een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zullen zijn.

Bij het zoeken, zoek dan naar een bedrijf dat een aanbieding heeft voor u om deel te nemen. Sommige bedrijven zullen u een gratis proefabonnement van 30 dagen aanbieden, om te testen of hun programma bevalt.

De keuze voor een bedrijf dat dit soort trials biedt neemt elk risico weg van uw aankoop, want u weet dat als de service niet bevalt u die nooit zult moeten betalen voor het verstrijken van deze 30 dagen.

Het kiezen van het juiste data back-up plan is een van de meest cruciale beslissingen die elke computer eigenaar moet maken om dataverlies te voorkomen. Voer dus eerst uw onderzoek uit en ik weet zeker dat u de juiste data back-up service vindt die voldoet aan uw wensen.

Geen opmerkingen: