Data back-up kan recovery sneller maken

Als u werkt met een computer op een regelmatige basis of als u er persoonlijk een heeft met bestanden die belangrijk voor u zijn, is het verstandig om te controleren of u een back-up heeft van gegevens om een recovery makkelijker te maken in het geval van een crash.

Het proces van de back-up maken, neemt weliswaar vaak uren in beslag, maar is toch een welkome bijkomstigheid in het geval van een probleem.

De data back-up restauratie processen zijn veel gemakkelijker mee om te gaan dan als u te maken heeft met een computer die nog nooit is geback-uped. Dit is om een aantal redenen:

* Als er een back-up van de gegevens is uitgevoerd op regelmatige basis, dan zijn de "verloren" bestanden van een crash niet echt verloren. De computer kan worden gemaakt en daarna kunnen de bestanden naar hun oorspronkelijke locatie worden teruggezet.

* Als de computer door een crash totaal verloren gaat, dan zullen de back-up gegevens u dag redden, door direct beschikbaar te zijn op een nieuwe machine. Restauratie van een data back-up is een stuk gemakkelijker te behandelen dan proberen bestanden te openen van de harde schijf die is gecrasht.

* Uitgaven. Het is een stuk goedkoper om een back-up van de data te laden voor een restauratie dan het betalen van een service om de data te recoveren. Deze services kunnen veel meer geld kosten dan u denkt.

Vergeet niet, er zijn toch ook data back-up herstel programma's beschikbaar voor gebruik wanneer slechts bepaalde toepassingen zijn gecrasht. Dit zijn over het algemeen doe-het-zelf tools en de kosten zijn heel wat minder dan een volledig herstel.

Als u denkt dat het nodig is om een data back-up te maken van uw computer dan heeft u een aantal opties:

* Een volledige data back-up restauratie beschermproces zou leiden tot het kopiƫren van bestanden op regelmatige basis naar een gespecialiseerde disk met een opslag capaciteit. ZIP drives, tapes en andere soortgelijke apparaten kunnen het back-up proces veel beter laten verlopen.

* Selecteer bestand back-ups. Deze methode wordt alleen aanbevolen voor degenen die alleen op zoek zijn naar bepaalde bestanden van hun computer. Alles wat hier nodig is, is alleen het veilig opslaan van de bestanden op een schijf of meerdere schijven. Zorg ervoor dat schijven duidelijk zijn gemarkeerd en bewaar ze op een goede plek, zodat ze kunnen worden gevonden in een noodsituatie.

* System check points. Veel computer operationele programma's maken regelmatig zelf systeem back-ups. Maar het probleem hiermee is dat de gegevens worden opgeslagen op de computer zelf. Als de crash schade bezorgt aan heel de computer, zal de informatie alsnog moeten worden geopend tijdens een restauratie van de back-up gegevens.

Voorkom een ramp

Of u uw computer nou de hele dag gebruikt of slechts af en toe, er staan waarschijnlijk bestanden op die u niet zou willen verliezen. Als dit het geval is, moet een goed back-up restauratie plan worden overwogen.

Zorg ervoor dat u de back-up van gegevens op regelmatige basis maakt, en ze op te slaan op plaatsen waar u toegang tot hebt, zodat u deze kunt gebruiken.

Het uitvoeren van onderhoud aan uw computer zal kunnen voorkomen dat een crash gebeurt. Er zijn geen garanties, maar juist een goede back-up kan helpen een complete ramp af te wenden.

Geen opmerkingen: