Ontrack Data Recovery

Een korte geschiedenis van Ontrack Data Recovery

Wanneer we praten over data recovery, in termen als hard disk recovery, raid recovery, en andere relevante termen zijn computers altijd in het middenpunt.

In termen van bedrijven die data recovery aanbieden, kunnen meerdere namen worden genoemd, maar er zullen er zeker maar weinig bekend zijn.

In dit artikel wordt een korte geschiedenis beschreven van een van de belangrijkste data recovery experts in de wereld, namelijk die van het 'Ontrack'-systeem.

Ontrack Ontstaan
Ontrack Data Recovery is bekend onder de vele deskundigen op het gebied van computer-technologie. De onderneming realiseert altijd hoog prestige met zijn krachtige services.

Ontrack werd opgericht in 1985 door Michael Rogers, John Pence en Gary Stevens; beroemde persoonlijkheden in de wereld van computers. Zij zagen derhalve een behoefte in de disk drive markt en kwamen met hun eerste product de Disk Manager Software, een harde schijf installatie service.

Disk Manager Software
Toen de Disk Manager Software werd geïntroduceerd, werd de toenmalige up-to-date 32 megabyte limiet in DOS gebroken, waardoor toegang werd verkregen tot de nieuwe grotere 40 megabyte harde schijven.

Deze gebeurtenis leidde tot de productie van vele Disk Manager-software. De schijf fabrikanten boden deze Ontrack software oplossing aan hun gebruikers. Gebaseerd hierop, wordt er wel gezegd dat Disk Manager geïnstalleerd is op meer dan 80 miljoen drives ter wereld.

Software Ontwikkeling
Microsoft, Apple, Sun, SCO en Novell zijn slechts een van de marktleiders die waardering hebben voor de inspanningen van de Ontrack software ontwikkeling.
De software is in feite een perfect stukje van de Ontrack protection en recovery oplossing.

In 1998 kwam Ontrack Data Recovery met de Easy Recovery software, welke gebruikers garandeerden, om data te recoveren in niet-zo-geavanceerde situaties.

In 1999 vond een andere ontwikkeling plaats binnen Ontrack. Het bedrijf verwerft op dat moment Mijenix Corporation en voegde de programma’s: ZipMagic, Fix-IT Utilities, PowerDesk en EasyUpdate SDK toe aan hun accumulatie van software-oplossingen.

En verrassend, in november 1999 gaf Ontrack nieuwe producten vrij, zoals Ontrack SystemSuite 2000, EasyUninstall 2000, ZipMagic 2000, en Fix-IT Utilities 2000.

Remote Data Recovery
Amazing zo lijkt het, Ontrack deskundigen hebben data kunnen redden van meer dan 125.000 systemen vanaf zijn eerste data recovery in 1987. Het belang en de toewijding heeft geleid tot het ontstaan van een baanbrekende technologie genaamd
Remote Data Recovery services.

Met deze nieuwe doorbraak op het gebied van computer-technologie, waren de specialisten in staat voor het uitvoeren van de perfecte data recovey, rechtstreeks bij klanten op een computer in een afgelegen gebied.

Data Recovery Service
Afgezien van deze ontwikkelingen, heeft Ontrack ook hun technologie voor de ontwikkeling van een unieke service voor de juridische, overheid en zakelijke gemeenschappen. Deze Ontrack innovaties hebben op het einde geleid tot de definitie en de essentie van de computer-industrie.

Ontrack Data Recovery heeft wereldwijd laboratoria voor het uitvoeren van harddisk reparaties. Ook in Nederland hebben zij zich onlangs gevestigd om de ergste gevallen van dataverlies tot een goed einde te brengen.

Geen opmerkingen: